Kabinet belooft verbeteringen in schuldhulpverlening met pauzeknop en online overzicht

Het kabinet heeft een aantal belangrijke verbeteringen aangekondigd voor de schuldhulpverlening. Deze verbeteringen zullen de toegang tot schuldhulpverlening vergemakkelijken en mensen in financiële problemen helpen.

De belangrijkste verbetering is de invoering van een ‘pauzeknop’. Hiermee kunnen mensen die in financiële problemen zitten, hun betalingsverplichtingen tijdelijk opschorten. Dit geeft hen de tijd om hun financiële situatie te stabiliseren.

Daarnaast komt er een online overzicht waar mensen hun schulden kunnen beheren. Hiermee kunnen ze gemakkelijk inzicht krijgen in hun financiële situatie en hun schulden beter beheren.

Verder wordt de toegang tot schuldhulpverlening verbeterd door het verstrekken van meer informatie over de verschillende opties en door het verbeteren van de dienstverlening.

Het kabinet hoopt dat deze verbeteringen ervoor zullen zorgen dat mensen die in financiële problemen zitten, gemakkelijker toegang krijgen tot schuldhulpverlening en dat hun financiële situatie verbeterd wordt.