Onderzoek naar vermeende mishandeling door Legia Warschau-spelers van AZ-personeel gestart in Polen

Onderzoek naar vermeende mishandeling door Legia Warschau-spelers van AZ-personeel gestart in Polen

De Poolse voetbalclub Legia Warschau is onderwerp van onderzoek naar vermeende mishandeling van personeel van AZ. Het incident vond plaats na de wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau, die op 4 november 2020 werd gespeeld.

Volgens verschillende bronnen zou een groep spelers van Legia Warschau het personeel van AZ hebben aangevallen. De spelers zouden hebben geprobeerd de kleedkamers van AZ binnen te dringen en het personeel te bedreigen. Ook zou er een fysieke confrontatie hebben plaatsgevonden.

De Poolse voetbalbond heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld naar de vermeende mishandeling. De bond heeft ook de club gevraagd om een verklaring af te leggen over het incident. Legia Warschau heeft inmiddels een verklaring afgelegd waarin staat dat de club niet betrokken was bij de mishandeling.

Het onderzoek naar de vermeende mishandeling is nog steeds gaande. De Poolse voetbalbond heeft aangekondigd dat er strenge maatregelen zullen worden genomen als blijkt dat er sprake is van mishandeling.

Het incident heeft veel ophef veroorzaakt in Polen, waar voetbal een grote rol speelt in de cultuur. Veel mensen zijn boos over het incident en hopen dat er snel duidelijkheid komt over wat er precies is gebeurd.