Roglic verlaat Jumbo-Visma na acht jaar met succes voor BORA-hansgrohe

Roglic verlaat Jumbo-Visma na acht jaar met succes voor BORA-hansgrohe

Primoz Roglic heeft na acht jaar bij Jumbo-Visma aangekondigd dat hij de ploeg verlaat om bij BORA-hansgrohe te gaan rijden. De Sloveense wielrenner heeft de afgelopen jaren veel successen geboekt met Jumbo-Visma, waaronder twee Tour de France-overwinningen.

Roglic begon zijn carrière bij Jumbo-Visma in 2013 als mountainbiker. In 2015 maakte hij de overstap naar het wegwielrennen en won hij direct zijn eerste wedstrijd, de Ronde van Slovenië. In de jaren daarna won hij tal van grote wedstrijden, waaronder de Vuelta a España in 2018 en twee edities van de Tour de France in 2020 en 2021.

Hoewel Roglic veel successen heeft behaald bij Jumbo-Visma, heeft hij besloten om de ploeg te verlaten. Hij zal bij BORA-hansgrohe gaan rijden, waar hij de komende jaren zal proberen om nog meer successen te behalen.

Het is duidelijk dat Roglic een grote verandering in zijn carrière aan het maken is, maar hij is er klaar voor om deze stap te zetten. Hij is er van overtuigd dat hij bij BORA-hansgrohe nog meer successen kan behalen.

Hoewel Roglic Jumbo-Visma verlaat, blijft hij een grote inspiratiebron voor veel wielrenners. Hij heeft laten zien dat je met hard werken en doorzettingsvermogen veel kunt bereiken in de sport.