Biden vergroot muur langs grens met Mexico tegen wil in.

De verkiezing van Joe Biden als president van de Verenigde Staten heeft veel hoop gewekt bij veel mensen die een meer liberale aanpak van immigratie verwachtten. Helaas heeft Biden de verwachtingen niet waargemaakt. In plaats daarvan heeft hij de bouw van een muur langs de grens met Mexico versterkt, wat tegen de wil van velen in gaat.

De muur langs de grens met Mexico is een controversieel onderwerp. De Republikeinse partij heeft de bouw van de muur al jarenlang gesteund, maar de Democratische partij heeft zich altijd tegen de bouw ervan uitgesproken. Biden heeft nu besloten om de bouw van de muur te versterken, wat veel mensen teleurstelt.

De versterking van de muur is een duidelijk teken dat Biden geen radicale veranderingen in de immigratiepolitiek wil doorvoeren. Hij heeft gezegd dat hij een humane aanpak van immigratie wil, maar de versterking van de muur laat zien dat hij niet bereid is om echt fundamentele veranderingen aan te brengen.

Hoewel Biden de bouw van de muur versterkt, heeft hij ook een aantal maatregelen genomen om de immigratieproblematiek aan te pakken. Hij heeft bijvoorbeeld een moratorium op deportaties ingesteld en hij heeft een voorstel ingediend om een path to citizenship voor miljoenen immigranten te creƫren.

Hoewel Biden dus maatregelen heeft genomen om immigratieproblemen aan te pakken, is het duidelijk dat hij niet bereid is om fundamentele veranderingen door te voeren. De versterking van de muur langs de grens met Mexico is een duidelijk teken dat Biden geen radicale veranderingen in de immigratiepolitiek wil doorvoeren.