Arrestaties na voetbalwedstrijd AZ-Legia Warschau, ook voorafgaand aan wedstrijd ‘heftig geweld’ in Alkmaar

De voetbalwedstrijd tussen AZ en Legia Warschau op dinsdagavond in Alkmaar is opgeschrikt door heftig geweld. Er zijn verschillende arrestaties verricht, waaronder een aantal voorafgaand aan de wedstrijd.

Volgens de politie was er al voor de wedstrijd sprake van vechtpartijen en ander geweld tussen supporters van beide clubs. Er waren meerdere politie-eenheden aanwezig om de situatie in de gaten te houden.

De politie heeft meerdere personen gearresteerd, waaronder een aantal voorafgaand aan de wedstrijd. De verdachten worden verdacht van openlijke geweldpleging, vernieling en belediging. Er zijn ook verschillende boetes uitgedeeld voor het niet naleven van de coronamaatregelen.

De politie heeft ook verschillende middelen ingezet om het geweld tegen te gaan, waaronder het gebruik van pepperspray. Ook zijn er verschillende personen aangehouden die betrokken waren bij het geweld.

De wedstrijd zelf is uiteindelijk gespeeld, maar de politie blijft de situatie in de gaten houden. Er is een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen en de politie hoopt dat er snel meer informatie beschikbaar komt.

Het is een schokkende gebeurtenis die een schaduw werpt over de voetbalwedstrijd tussen AZ en Legia Warschau. De politie doet er alles aan om ervoor te zorgen dat dit soort incidenten niet meer voorkomen.