Privévliegtuig crasht in Braziliaanse hangar

Privévliegtuig crasht in Braziliaanse hangar

Een privévliegtuig is maandagmiddag in een Braziliaanse hangar gecrasht. Het toestel, dat op weg was naar de stad São Paulo, stortte neer in een hangar van de luchthaven Congonhas in de buurt van de stad. Er waren geen passagiers aan boord.

Volgens lokale autoriteiten was er een technisch probleem met het vliegtuig. De piloot meldde problemen met de motor en probeerde te landen in de hangar. Helaas slaagde hij er niet in om het vliegtuig op tijd te stoppen en stortte het neer.

Gelukkig raakte niemand gewond bij de crash. Er waren geen passagiers aan boord en de hangar was leeg op het moment van de crash. De hangar raakte wel ernstig beschadigd door de kracht van de crash.

De lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de crash. Ze willen weten wat er precies is gebeurd en of er iets had kunnen worden gedaan om de crash te voorkomen.

De Braziliaanse luchtvaartautoriteiten hebben aangekondigd dat ze extra veiligheidsmaatregelen zullen nemen om te voorkomen dat dit soort ongelukken zich in de toekomst herhalen. Ze zullen ook alle toestellen die in de buurt van de luchthaven vliegen extra controleren om ervoor te zorgen dat ze aan alle veiligheidseisen voldoen.