Man veroordeeld tot negen jaar cel voor het plannen van moord op Koningin Elizabeth met kruisboog

Een man uit Londen is vandaag veroordeeld tot negen jaar celstraf voor het plannen van een moordaanslag op Koningin Elizabeth met een kruisboog.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekendgemaakt dat de man, bekend als ‘K’, eerder deze maand schuldig is bevonden aan het plannen van een moordaanslag op de Koningin. Hij had een kruisboog gekocht en had plannen gemaakt om de aanslag uit te voeren.

Volgens het OM was K bezig met het verzamelen van informatie over de Koningin en haar beveiliging. Hij had ook een aantal documenten geschreven waarin hij zijn plannen beschreef.

De politie heeft K gearresteerd nadat hij een kruisboog had gekocht bij een winkel in Londen. De politie heeft ook zijn computer onderzocht en daaruit bleek dat hij al lange tijd plannen had gemaakt om de Koningin te vermoorden.

De rechter heeft K veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor het plannen van de moordaanslag. Volgens de rechter was K “bepaald niet onschuldig” en had hij “een ernstige bedreiging voor de veiligheid van de Koningin gevormd”.

De politie heeft benadrukt dat ze hun best doen om ervoor te zorgen dat de Koningin en andere leden van het Koninklijk Huis veilig zijn. Ze hebben ook gezegd dat ze ervoor zullen zorgen dat mensen die dergelijke plannen maken, worden gestraft.