17-jarige 'Aanslagmakelaar' achter Rotterdamse geweldsgolf krijgt strafeis van 17 jaar

17-jarige ‘Aanslagmakelaar’ achter Rotterdamse geweldsgolf krijgt strafeis van 17 jaar

Een 17-jarige jongen uit Rotterdam die bekend staat als ‘aanslagmakelaar’ heeft een strafeis van 17 jaar gekregen. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor een golf van geweld die de afgelopen maanden in Rotterdam heeft gewoed.

De jongen, die niet bij naam genoemd mag worden, stond terecht voor het aanzetten tot zeven verschillende gewelddadige incidenten. Hij werd beschuldigd van het aanzetten tot een schietpartij bij een café, een vechtpartij in een winkelcentrum en het bedreigen van een politieagent.

De rechtbank oordeelde dat de jongen verantwoordelijk was voor de escalatie van de gewelddadige incidenten en dat hij een gevaar vormde voor de samenleving. Daarom werd hij veroordeeld tot een straf van 17 jaar.

Volgens de officier van justitie had de jongen zichzelf opgeworpen als ‘aanslagmakelaar’ en had hij anderen aangemoedigd om geweld te gebruiken. De officier voegde eraan toe dat de jongen een slecht voorbeeld had gesteld voor andere jongeren in Rotterdam.

De veroordeling is een duidelijk signaal dat gewelddadig gedrag niet wordt getolereerd. De rechter benadrukte dat iedereen die betrokken is bij dergelijk gedrag, zal worden vervolgd. Het is de bedoeling dat deze veroordeling een afschrikwekkend effect heeft op anderen die soortgelijke activiteiten willen ondernemen.