FC Twente Vrouwen is net als Ajax ook na vijf wedstrijden nog foutloos

FC Twente Vrouwen is net als Ajax ook na vijf wedstrijden nog foutloos

FC Twente Vrouwen heeft vrijdag ook de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. De landskampioen volgde daarmee het voorbeeld van Ajax in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Twente was met 0-1 te sterk voor het ADO Den Haag van trainer Sjaak Polak. Het enige doelpunt viel in de negende minuut en werd gemaakt door aanvaller Elena Dhont.

Ajax speelde dinsdag al het vijfde competitieduel van het seizoen, waarin Telstar met grote cijfers werd verslagen: 2-7. Twente gaat op basis van het doelsaldo (+23 om +21) aan kop.

Nummer vier Fortuna Sittard was vrijdag in eigen huis met 5-1 te sterk voor sc Heerenveen. De Eredivisie-debutant trok de zege naar zich toe dankzij goals van Moïsa van Koot, Tessa Wullaert, Jarne Teulings, Dana Foederer en Hanna Huizenga. Janne Ennema redde vlak voor tijd de eer.

PSV, de nummer vijf van de competitie, versloeg het nog overwinningsloze PEC Zwolle met 4-0. Inessa Kaagman (tweemaal), Esmee Brugts en Joëlle Smits (penalty) waren trefzeker. Excelsior en hekkensluiter Telstar speelden gelijk: 2-2.