Grootste supermarkten kunnen weinig bijdragen met hun groene praatjes

Grootste supermarkten kunnen weinig bijdragen met hun groene praatjes

De laatste jaren hebben veel grote supermarkten geprobeerd een groener imago te krijgen door hun groene praatjes. Ze beloven dat ze minder plastic verpakkingen gebruiken, meer duurzame producten aanbieden en hun milieu-impact verminderen. Helaas is de realiteit dat deze supermarkten niet veel bijdragen aan het verminderen van hun milieu-impact.

Hoewel deze supermarkten beweren dat ze hun verpakkingen hebben verminderd, is de realiteit dat de meeste producten nog steeds in plastic verpakkingen worden geleverd. Bovendien zijn veel van deze verpakkingen nog steeds niet recyclebaar. Dit betekent dat al het plastic dat wordt gebruikt, eindigt in de oceanen of in landfills.

Ook al bieden deze supermarkten meer duurzame producten aan, zoals biologische producten, de meeste producten die ze verkopen zijn nog steeds niet duurzaam. Veel van deze producten zijn gemaakt van niet-duurzame materialen, zoals plastic, en worden vervoerd over lange afstanden, wat leidt tot hoge uitstoot van broeikasgassen.

Hoewel deze supermarkten hun best doen om hun milieu-impact te verminderen, is het belangrijk om te onthouden dat hun groene praatjes niet veel bijdragen aan het verminderen van hun milieu-impact. Als consumenten willen we ons bewust zijn van de milieu-impact van onze keuzes en kiezen voor duurzame producten die lokaal worden geproduceerd. Alleen op deze manier kunnen we echt een verschil maken.