Kamer wil poliklinieken voor langdurige covid, Kuipers is tegen het plan

De Nederlandse Kamer van Koophandel heeft een plan voorgesteld om poliklinieken in te richten voor langdurige covid-patiënten. Het idee is dat deze poliklinieken een veilige omgeving bieden waar patiënten kunnen worden behandeld en gevolgd. Het plan is echter niet zonder controverses.

De minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, heeft positief gereageerd op het plan. Hij is van mening dat de poliklinieken een goede oplossing zijn voor de toenemende druk op de ziekenhuizen. De Jonge denkt dat de poliklinieken ook een goede manier zijn om patiënten te helpen die langere tijd symptomen van covid-19 blijven houden.

Echter, de voormalig directeur van het RIVM, Jaap van Dissel, is het niet eens met het plan. Hij stelt dat er geen bewijs is dat poliklinieken effectief zullen zijn in het behandelen van langdurige covid-patiënten. Ook de voormalig directeur van het Nederlands Huisartsen Genootschap, Paul Kuipers, is tegen het plan. Hij stelt dat er geen bewijs is dat poliklinieken effectief zullen zijn in het behandelen van langdurige covid-patiënten.

Het is duidelijk dat er verschillende meningen zijn over het plan van de Kamer van Koophandel. Hoewel de minister van Volksgezondheid positief staat tegenover het idee, zijn er ook veel critici die twijfelen of poliklinieken effectief zullen zijn in het behandelen van langdurige covid-patiënten. Het is aan de regering om te bepalen of deze poliklinieken echt een effectieve oplossing zullen zijn voor de toenemende druk op de ziekenhuizen.