31 jaar na Bijlmervliegramp: 'Nog steeds voelbaar verdriet'

31 jaar na Bijlmervliegramp: ‘Nog steeds voelbaar verdriet’

De Bijlmervliegramp vond plaats op 4 oktober 1992, toen een El Al-vliegtuig neerstortte in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer. De ramp kostte 43 mensen het leven en verwondde vele anderen. 31 jaar later is het verdriet nog steeds voelbaar.

De ramp gebeurde toen het vliegtuig, dat op weg was van Tel Aviv naar New York, problemen had met de motor. De piloot besloot om het vliegtuig te laten dalen om de motor te koelen. Helaas stortte het vliegtuig neer in de Bijlmermeer. De ramp kostte 43 mensen het leven en verwondde vele anderen.

De ramp had een enorme impact op de bewoners van de Bijlmermeer. Er ontstond een grote schok en verdriet onder de bevolking. Het verdriet is nog steeds voelbaar, 31 jaar later. De ramp heeft veel mensen diep getroffen en hun leven voorgoed veranderd.

Om de herinnering aan de ramp levend te houden, worden er elk jaar herdenkingsbijeenkomsten gehouden. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om de slachtoffers te eren en om stil te staan bij het verdriet dat de ramp heeft veroorzaakt. Ook worden er jaarlijks herdenkingswandelingen georganiseerd door de Bijlmermeer, waarbij mensen herinneringen ophalen en hun verhalen delen.

De Bijlmervliegramp is een tragisch ongeluk dat veel levens heeft gekost en veel mensen diep heeft getroffen. 31 jaar later is het verdriet nog steeds voelbaar. De herdenkingsbijeenkomsten en wandelingen zijn bedoeld om de herinnering aan de ramp levend te houden en om stil te staan bij het verdriet dat de ramp heeft veroorzaakt.