Rutte verklaart bij verhoor: Fraudeaanpak was geen ‘hoofdonderwerp’ in eerste kabinetten

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft verklaard dat de aanpak van fraude geen ‘hoofdonderwerp’ was in zijn eerste kabinetten. Rutte gaf de verklaring tijdens een verhoor in de Tweede Kamer.

Rutte zei dat hij zich bewust was van de problemen die de samenleving ondervond door fraude, maar dat er andere prioriteiten waren in de eerste jaren van zijn kabinet. Hij zei dat het kabinet meer gericht was op het verbeteren van de economie en het versterken van de overheidsfinanciën.

De premier benadrukte dat het kabinet sinds 2014 veel meer actie heeft ondernomen om fraude te bestrijden. Hij wees erop dat er sindsdien meer middelen zijn vrijgemaakt voor de bestrijding van fraude en dat er meer mensen zijn aangesteld om de aanpak te versterken.

Rutte zei ook dat het kabinet meer samenwerkt met andere landen om fraudebestrijding te versterken. Hij wees erop dat de Nederlandse overheid samenwerkt met andere Europese landen om informatie uit te wisselen over fraudebestrijding.

Rutte benadrukte dat het kabinet zich blijft inzetten voor de bestrijding van fraude. Hij zei dat het kabinet blijft investeren in technologie en middelen om fraudebestrijding te versterken. Ook zei hij dat het kabinet blijft werken aan het verbeteren van wet- en regelgeving om fraudebestrijding te versterken.