In Singapore is autorijden alleen voor de rijken: een vergunning kost 100.000 euro

In Singapore is autorijden alleen voor de rijken: een vergunning kost 100.000 euro

In Singapore is autorijden alleen weggelegd voor de rijken. Om een auto te kunnen bezitten, moet je een vergunning kopen die maar liefst 100.000 euro kost. Deze vergunning wordt ook wel een Certificaat van Entitlement (COE) genoemd.

De COE is bedoeld om de bevolking te ontmoedigen om auto’s te kopen. De overheid wil zo de verkeersdrukte en de luchtvervuiling in Singapore verminderen. De COE wordt elke maand geveild en de prijs is afhankelijk van de vraag. Als er veel mensen een auto willen kopen, zal de prijs stijgen.

Het is duidelijk dat alleen de rijken in staat zijn om zo’n hoge prijs te betalen. De meeste mensen in Singapore hebben het geld niet om een auto te kopen. Daarom zijn er veel mensen die gebruikmaken van het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen.

Het is duidelijk dat de overheid van Singapore een duidelijk beleid heeft om de verkeersdrukte en luchtvervuiling te verminderen. Hoewel dit beleid alleen voor de rijken toegankelijk is, is het een effectieve manier om het milieu te beschermen en de levenskwaliteit in Singapore te verbeteren.