Klopp eist herspeelbare wedstrijd Tottenham-Liverpool na VAR-fout

Klopp eist herspeelbare wedstrijd Tottenham-Liverpool na VAR-fout

Jürgen Klopp, de manager van Liverpool FC, heeft geëist dat de Champions League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Liverpool FC herspeeld moet worden na een VAR-fout. De wedstrijd eindigde in 1-0 voor Tottenham, maar de doelpuntenmaker, Fernando Llorente, had de bal met zijn arm aangetikt voordat hij scoorde. Klopp heeft gezegd dat hij de beslissing van de VAR-scheidsrechter niet begrijpt en dat het onacceptabel is dat er geen herspeelbare wedstrijd wordt gespeeld.

Klopp heeft gesuggereerd dat de wedstrijd opnieuw moet worden gespeeld, omdat het een duidelijke fout was die de uitslag van de wedstrijd heeft beïnvloed. Hij zei: “Het is een duidelijke fout en het is onacceptabel dat we geen herspeelbare wedstrijd krijgen. We hebben een ongelijk speelveld en dat is niet goed. We moeten deze wedstrijd opnieuw spelen.”

De VAR-scheidsrechter heeft bevestigd dat er een fout is gemaakt, maar hij heeft gezegd dat de regels duidelijk zijn en dat er geen herspeelbare wedstrijd kan worden gespeeld. De UEFA heeft ook bevestigd dat er geen herspeelbare wedstrijd kan worden gespeeld.

Klopp is teleurgesteld over de beslissing van de UEFA en hij zei: “Ik begrijp de regels, maar ik denk dat we een herspeelbare wedstrijd moeten krijgen. We hebben gezien wat er gebeurd is en we weten dat het een duidelijke fout was. We moeten deze wedstrijd opnieuw spelen.”

Hoewel Klopp’s verzoek om een herspeelbare wedstrijd is afgewezen, blijft hij strijden voor eerlijkheid in het voetbal. Hij zei: “We moeten ervoor zorgen dat er eerlijkheid is in het voetbal. We moeten ervoor zorgen dat iedereen eerlijk speelt en dat er geen fouten gemaakt worden die de uitslag van een wedstrijd beïnvloeden.”