Kroongetuige krijgt 9 jaar cel voor het afleggen van valse verklaring over moord in Marum

Kroongetuige krijgt 9 jaar cel voor het afleggen van valse verklaring over moord in Marum

In Marum is een man veroordeeld tot 9 jaar celstraf voor het afleggen van valse verklaringen over een moord. De man, die als kroongetuige optrad, had beweerd dat hij getuige was geweest van de moord. De rechtbank in Marum achtte de verklaringen van de man ongeloofwaardig en veroordeelde hem daarom tot een lange gevangenisstraf.

De moord waarover de man had verklaard, vond plaats in de zomer van 2018. De politie had de man als kroongetuige benaderd omdat hij mogelijk informatie had over de moord. De man had beweerd dat hij getuige was geweest van de moord en dat hij informatie had over de identiteit van de dader.

De politie onderzocht de verklaringen van de man, maar kon geen bewijs vinden dat ze waar waren. Uiteindelijk werd de man aangeklaagd voor het afleggen van valse verklaringen. De rechtbank in Marum achtte de verklaringen van de man ongeloofwaardig en veroordeelde hem daarom tot 9 jaar celstraf.

De rechtbank benadrukte dat het afleggen van valse verklaringen bijzonder ernstig wordt genomen. Het afleggen van valse verklaringen kan leiden tot onnodig lange onderzoeken en het vertragen van het rechtvaardigheidsproces. Daarom is het belangrijk dat mensen die valse verklaringen afleggen, worden gestraft.

De politie is nog steeds op zoek naar de dader van de moord in Marum. Het onderzoek naar de moord gaat door en er wordt gehoopt dat er binnenkort meer informatie beschikbaar komt.