Marc Márquez, Zesvoudig MotoGP-kampioen, Verlaat Honda na Elf Jaar

Marc Márquez, de zesvoudig MotoGP-kampioen, heeft na elf jaar Honda verlaten. De Spaanse coureur heeft een lange en succesvolle carrière bij de Japanse fabrikant gehad.

Márquez begon zijn carrière bij Honda in 2008, toen hij de 125cc-klasse won. In 2010 won hij de Moto2-titel en in 2013 stapte hij op naar de MotoGP-klasse. In zijn eerste seizoen won hij al de wereldtitel. Daarna volgden nog vijf wereldtitels, waarmee hij de meest succesvolle coureur uit de geschiedenis van de MotoGP werd.

Márquez heeft een aantal records gebroken tijdens zijn tijd bij Honda. Hij won acht races op rij in 2014, wat nog nooit eerder was gebeurd. Ook won hij vier races op rij op verschillende circuits in 2017, wat ook een record was.

Na elf jaar bij Honda heeft Márquez besloten om verder te gaan met zijn carrière. Hij zal in 2021 voor het Repsol Honda-team rijden, waarmee hij zijn carrière bij Honda afsluit.

Márquez is een van de meest succesvolle coureurs uit de geschiedenis van de MotoGP. Zijn prestaties bij Honda zullen altijd herinnerd worden en hij zal altijd een legende blijven in de wereld van de motorrace.