RKC-Ajax: Overblijvende minuten met publiek op 6 december

Op 6 december 2020 zal er een bijzondere wedstrijd plaatsvinden tussen RKC Waalwijk en Ajax. De wedstrijd zal gespeeld worden in het stadion van RKC Waalwijk, maar er zal een bijzonder onderdeel aan de wedstrijd toegevoegd worden. Er zullen namelijk overblijvende minuten met publiek plaatsvinden.

De overblijvende minuten met publiek zijn een initiatief van de KNVB om de supporters van de clubs weer een kans te geven om hun team aan te moedigen. Er zullen maximaal 500 supporters aanwezig mogen zijn bij de wedstrijd. De supporters zullen verdeeld worden over twee tribunes, waarvan er één gereserveerd is voor Ajax-supporters en de andere voor RKC-supporters.

De supporters zullen alleen toegang hebben tot de tribunes en niet tot het veld. Ze zullen ook verplicht een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden van elkaar. De supporters zullen ook gescreend worden op het stadion om te voorkomen dat er iemand met een besmetting binnenkomt.

Het is een mooi initiatief van de KNVB om de supporters weer een kans te geven om hun team aan te moedigen. Het is echter belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt om ervoor te zorgen dat het voor iedereen veilig is. We hopen dan ook dat de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax een succes wordt en dat iedereen geniet van de overblijvende minuten met publiek.