Busongeluk bij Venetië: 21 doden en meerdere gewonden

Busongeluk bij Venetië: 21 doden en meerdere gewonden

Busongeluk bij Venetië: 21 doden en meerdere gewonden

Gisteren, op 29 oktober 2019, vond er een verschrikkelijk busongeluk plaats bij Venetië. Een bus die op weg was naar Verona, stortte van een viaduct af. Er zijn 21 doden gevallen en meerdere gewonden.

Het ongeluk gebeurde op de A4-snelweg, tussen de steden Padua en Brescia. De bus stortte van een hoogte van circa 30 meter af. De bus was vol met ongeveer 50 passagiers, waarvan de meeste Italiaanse toeristen waren. Er zijn 21 doden gevallen, waaronder een kind. Er zijn ook meerdere gewonden, waarvan sommige ernstig gewond zijn.

De autoriteiten hebben een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. Er wordt vermoed dat de bus te hard reed en dat de chauffeur niet goed oplette. Er wordt ook gezegd dat er technische problemen waren met de bus.

Het ongeluk heeft veel verdriet en verwarring veroorzaakt in Italië. Er is een nationale rouwperiode afgekondigd en er zijn herdenkingsdiensten georganiseerd voor de slachtoffers.

Het busongeluk bij Venetië is een tragisch voorbeeld van wat er kan gebeuren als chauffeurs niet goed opletten en te hard rijden. We moeten allemaal voorzichtig zijn als we de weg op gaan, zodat we dit soort tragedies kunnen voorkomen.