Ajax-adviseur Louis van Gaal: ‘Ik wil de club graag ondersteunen’

Louis van Gaal, de voormalige manager van Ajax, heeft aangegeven dat hij de club graag wil ondersteunen. De voormalig adviseur van de club, die eerder dit jaar aankondigde dat hij zou stoppen, heeft een lange geschiedenis met de club.

Van Gaal begon zijn carrière bij Ajax in 1991 als assistent-trainer. Hij werd vervolgens hoofdtrainer in 1994 en leidde de club naar vele successen, waaronder twee landstitels en een Champions League-finale. In 1997 verliet hij de club om te gaan werken bij FC Barcelona en daarna bij verschillende andere clubs.

In 2011 keerde Van Gaal terug naar Ajax als adviseur. Hij was verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuw jeugdprogramma en het ontwikkelen van een nieuwe tactiek voor het eerste team. Ook hielp hij bij het aantrekken van nieuwe spelers en het versterken van de organisatie.

Van Gaal heeft aangegeven dat hij de club graag wil blijven ondersteunen, ook al is hij geen formele adviseur meer. Hij zei: “Ik ben altijd een Ajax-fan geweest en ik wil de club graag helpen om succes te behalen.”

Van Gaal is een grote naam in de voetbalwereld en zijn advies is waardevol voor Ajax. Zijn ervaring en kennis zullen de club helpen om meer successen te behalen in de toekomst.