Italiaanse bendeleden stelen en verhandelen kerosine uit NAVO-pijplijn

Italiaanse bendeleden hebben de afgelopen maanden een schokkende praktijk ontwikkeld: het stelen en verhandelen van kerosine uit een NAVO-pijplijn. Deze pijplijn, die door Italiƫ loopt, is bedoeld om de NAVO-basissen in het land te voorzien van brandstof.

De bendeleden stelen de kerosine door de pijplijn te saboteren. Ze maken gebruik van een techniek genaamd “hot tapping”, waarbij ze een opening in de pijplijn maken om de kerosine eruit te halen. Deze kerosine wordt vervolgens verkocht aan lokale bedrijven die het gebruiken als goedkoop alternatief voor reguliere brandstof.

Het stelen en verhandelen van kerosine uit de NAVO-pijplijn is een ernstig probleem voor de Italiaanse autoriteiten. Niet alleen is het illegaal, maar het kan ook gevaarlijk zijn. De kerosine die wordt gestolen is vaak verontreinigd met andere stoffen, waardoor het gevaarlijk kan zijn om te gebruiken. Bovendien kan de sabotage van de pijplijn leiden tot een lekkage, wat schadelijk kan zijn voor het milieu.

De Italiaanse autoriteiten hebben verschillende maatregelen genomen om de bendeleden tegen te gaan. Er zijn meer controles op de pijplijn, er wordt meer politie in de buurt gestationeerd en er is een beloning ingesteld voor informatie die leidt tot de aanhouding van de bendeleden.

Hoewel de Italiaanse autoriteiten hun best doen om de bendeleden tegen te gaan, is het stelen en verhandelen van kerosine uit de NAVO-pijplijn nog steeds een groot probleem. Het is belangrijk dat er meer maatregelen worden genomen om dit soort criminaliteit tegen te gaan, zodat de NAVO-basissen in Italiƫ niet langer worden bedreigd.