Alaphilippe zou teleurgesteld zijn bij een fusie tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma

De wielerwereld is in shock na de aankondiging dat Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma mogelijk gaan fuseren. Deze fusie zou een van de meest dominante teams in de wielersport creƫren en de kans op een overwinning voor andere teams verkleinen.

Een van de rijders die het meest teleurgesteld zou zijn bij deze fusie is Julian Alaphilippe. Alaphilippe is de huidige kampioen van Frankrijk en heeft de afgelopen twee jaar veel successen geboekt met Soudal Quick-Step. Hij heeft al meerdere grote wedstrijden gewonnen, waaronder de Ronde van Frankrijk in 2019.

Alaphilippe heeft een goede band met Soudal Quick-Step en zou het moeilijk vinden om bij een ander team te rijden. Hij heeft al gezegd dat hij zich zorgen maakt over de toekomst van zijn team als de fusie doorgaat.

Hoewel Alaphilippe teleurgesteld zou zijn bij een fusie, zou hij ook kunnen profiteren van een samenvoeging van Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma. Het nieuwe team zou een veel sterkere ploeg zijn met meer middelen om te investeren in de rijders. Alaphilippe zou hierdoor meer kans hebben om nog meer successen te behalen.

Hoewel er nog geen definitieve beslissing is genomen over de fusie, is het duidelijk dat Alaphilippe teleurgesteld zou zijn als het doorgaat. Hij heeft een goede band met Soudal Quick-Step en zou het moeilijk vinden om bij een ander team te rijden. Aan de andere kant zou hij ook kunnen profiteren van een samenvoeging van Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma, waardoor hij meer kans heeft om nog meer successen te behalen.