Tweebeeke, Van den Brink en Schoon laatste kanshebbers Sonja Barend Award

Tweebeeke, Van den Brink en Schoon laatste kanshebbers Sonja Barend Award

Maaike Schoon, Mariëlle Tweebeeke en Tijs van den Brink maken dit jaar kans op een Sonja Barend Award. De shortlist met de drie laatste kanshebbers voor het beste televisie-interview is vrijdag bekendgemaakt door de VARAgids.

Tweebeeke is genomineerd voor haar interview met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in Nieuwsuur. Schoon dankt haar nominatie aan het gesprek met de Russische ambassadeur Alexander Sjoelgin. Van den Brink maakt kans op de award voor zijn interview met de rooms-katholieke priester Antoine Bodar in het EO-programma Adieu God?.

De lijst is samengesteld door de kernjury van dit jaar: Yasmina Aboutaleb (tv-recensent de Volkskrant), Maaike Bos (tv-recensent Trouw), Rinskje Koelewijn (tv-recensent NRC) en Johan Reijnen (eindredacteur VARAgids).

Vorig jaar won Jeroen Wollaars voor zijn interview met minister van Financiën en CDA-voorman Wopke Hoekstra in Nieuwsuur. Eerdere winnaars zijn onder anderen Coen Verbraak, Kefah Allush, Eva Jinek, Humberto Tan en Jeroen Pauw.

De uitreiking is maandag te zien bij Khalid & Sophie op NPO1. Sonja Barend overhandigt de prijs.