Pieter Omtzigt, voorzitter van de partij, stapt op na klacht bij vorige werkgever.

Pieter Omtzigt, voorzitter van de ChristenUnie, heeft aangekondigd dat hij per direct opstapt als voorzitter van de partij. Dit komt nadat er een klacht is ingediend bij zijn vorige werkgever, de gemeente Apeldoorn.

De klacht betrof een incident dat plaatsvond tijdens zijn tijd als wethouder in Apeldoorn. Omtzigt zou een medewerker van de gemeente hebben geschoffeerd. De klacht werd afgewezen door de gemeente, maar Omtzigt heeft toch besloten om te vertrekken als voorzitter van de ChristenUnie.

Het vertrek van Omtzigt is een grote schok voor de partij. Omtzigt was al meer dan twee jaar voorzitter van de ChristenUnie en had veel invloed op de partij. Hij was ook een belangrijke stem in het parlement.

Het is nog onduidelijk wie de opvolger van Omtzigt zal worden. De partij heeft aangekondigd dat er een verkiezing zal plaatsvinden om een nieuwe voorzitter te kiezen.

Het vertrek van Omtzigt is een grote verandering voor de ChristenUnie. Het is afwachten wat de gevolgen zullen zijn voor de partij en hoe de nieuwe leider de partij zal leiden.