Hoeveel Nederlandse vrouwen krijgen longkanker?

Longkanker is een van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Volgens de meest recente cijfers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) krijgen jaarlijks ongeveer 5.000 Nederlandse vrouwen longkanker. Dit is ongeveer 10% van het totaal aantal gevallen van longkanker in Nederland.

De meeste vrouwen die longkanker krijgen, zijn ouder dan 60 jaar. Ook is er een verhoogd risico voor vrouwen die al langere tijd roken. Hoewel het aantal vrouwen dat longkanker krijgt, lager is dan bij mannen, is het aantal vrouwen dat aan longkanker overlijdt, hoger. Dit komt omdat vrouwen vaak later in hun leven longkanker krijgen dan mannen.

Het is belangrijk dat vrouwen zich bewust zijn van hun risico op longkanker. Als u rookt, is het belangrijk om te stoppen met roken om uw risico te verminderen. Ook is het belangrijk om regelmatig naar de dokter te gaan om te controleren op longkanker. Als je een hoog risico hebt, kan je arts je adviseren over preventieve maatregelen die je kunt nemen om je risico te verminderen.

Het is belangrijk om te weten hoeveel Nederlandse vrouwen longkanker krijgen, omdat dit ons helpt om de juiste preventieve maatregelen te nemen en ervoor te zorgen dat vrouwen de juiste zorg krijgen als ze longkanker hebben.