Ondernemers met sjoemeldiesels eisen schadevergoeding

Ondernemers die hun auto’s hebben uitgerust met sjoemeldiesels, eisen schadevergoeding van de overheid. Deze ondernemers voelen zich benadeeld door de maatregelen die de overheid heeft genomen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Ze stellen dat de overheid hun bedrijven heeft benadeeld door de invoering van strengere milieuwetgeving en dat ze daarom schadevergoeding moeten krijgen.

Sjoemeldiesels zijn auto’s die zijn uitgerust met een motor die meer uitstoot produceert dan is toegestaan volgens de Europese milieuwetgeving. Deze auto’s zijn in veel landen verboden, maar in sommige landen worden ze nog steeds gebruikt. Deze auto’s worden vaak gebruikt door ondernemers voor hun bedrijfsvoering.

De Europese Commissie heeft de lidstaten opgeroepen om maatregelen te nemen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Om dit te bereiken, hebben veel landen strengere milieuwetgeving ingevoerd, waardoor sjoemeldiesels verboden zijn geworden. Ondernemers die hun auto’s hebben uitgerust met sjoemeldiesels, voelen zich benadeeld door deze maatregelen. Ze stellen dat ze schadevergoeding moeten krijgen omdat ze hun bedrijven hebben moeten aanpassen aan de nieuwe wetgeving.

De Europese Commissie heeft aangegeven dat ze bereid is om met de ondernemers te praten over hun eisen. De Commissie heeft echter ook aangegeven dat ze niet van plan is om schadevergoeding te betalen aan de ondernemers. De Commissie stelt dat de maatregelen die zijn genomen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen, noodzakelijk zijn voor het behoud van het milieu en dat de ondernemers hiermee rekening moeten houden.

Het is duidelijk dat er een discussie gaande is tussen de Europese Commissie en de ondernemers met sjoemeldiesels over schadevergoeding. De ondernemers stellen dat ze schadevergoeding moeten krijgen omdat ze hun bedrijven hebben moeten aanpassen aan de nieuwe wetgeving. De Europese Commissie stelt echter dat de maatregelen die zijn genomen noodzakelijk zijn voor het behoud van het milieu en dat de ondernemers hiermee rekening moeten houden. Het is afwachten wat er gaat gebeuren in deze discussie.