Bob Geldof maakt musical over zijn iconische Live Aid-concert uit 1985

Bob Geldof, de Ierse zanger en activist, heeft aangekondigd dat hij een musical gaat maken over zijn iconische Live Aid-concert uit 1985. Het concert, dat wereldwijd meer dan 1 miljard mensen bereikte, was een van de grootste muziekevenementen ooit.

Het concert werd georganiseerd door Bob Geldof en Midge Ure om geld in te zamelen voor de hongersnood in Ethiopië. Het evenement trok meer dan 70.000 bezoekers naar het Wembley Stadium in Londen en werd uitgezonden op televisiezenders over de hele wereld.

De musical zal gebaseerd zijn op de documentaire “Live Aid: The Day the World Came Together”. De musical zal de verhalen vertellen van de artiesten die optraden op het evenement, evenals de verhalen van de mensen die het evenement mogelijk maakten.

De musical zal geschreven worden door Bob Geldof en zijn dochter, Fifi Geldof. Het stuk zal worden geproduceerd door de producenten van de musicals “Mamma Mia!” en “We Will Rock You”.

Bob Geldof heeft gezegd dat hij de musical wil gebruiken om mensen te herinneren aan de kracht van muziek om verandering teweeg te brengen. Hij hoopt dat de musical mensen zal inspireren om actie te ondernemen voor een betere wereld.

Het is nog niet bekend wanneer de musical precies in première gaat, maar Bob Geldof heeft gezegd dat hij er hard aan werkt om het project af te ronden. Het is duidelijk dat dit een uniek project is dat veel mensen over de hele wereld zal aanspreken.