Gouda: Drie gewonden en één dode bij woningbrand – ‘Zeer aangrijpend’

Gisteren heeft er een zeer aangrijpende woningbrand plaatsgevonden in Gouda. Er zijn drie gewonden en één dode gevallen.

De brandweer kreeg omstreeks 18:00 uur een melding over de brand in een woning aan de Voorstraat. Toen de brandweer arriveerde, stond het pand al in lichterlaaie. Er waren vier mensen in het pand aanwezig, waaronder een kind.

De brandweer heeft direct actie ondernomen en de mensen uit het pand gehaald. Helaas was één persoon al overleden. De overige drie personen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van hun verwondingen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Hoewel de precieze oorzaak nog niet bekend is, wordt er gedacht dat het een ongeluk was.

De bewoners van Gouda zijn geschokt door deze tragische gebeurtenis. Burgemeester Jan van der Kolk heeft laten weten dat hij diep geraakt is door deze tragedie. Hij heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden en gewonden.

De gemeente Gouda staat klaar om de betrokkenen te helpen en te ondersteunen waar nodig. Er zullen verschillende maatregelen worden genomen om te voorkomen dat dit soort tragedies in de toekomst nogmaals plaatsvinden.