Ajax start met Avila tegen RKC, Van den Boomen en Sosa op de bank

Ajax start met Avila tegen RKC, Van den Boomen en Sosa op de bank

Ajax begint de wedstrijd tegen RKC Waalwijk met een aantal verrassende keuzes. De verdediger Lisandro Magallán is geschorst, waardoor Daley Blind de verdediging aanvoert. Ook de middenvelders Carel Eiting en Razvan Marin zijn niet fit genoeg om te starten, waardoor de jonge spelers Devyne Rensch en Jurgen Ekkelenkamp hun kans krijgen.

Verder staat er ook een verrassing op de bank. De Argentijnse speler Lisandro Martínez mag plaatsnemen op de bank, naast de ervaren spelers David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic. Ook de jonge spelers Kenneth Taylor en Brian Brobbey mogen plaatsnemen op de bank.

De verdediger Jurrien Timber en de middenvelder Lassina Traoré staan ook in de basis. Verder staan er ook twee debutanten in de basis: de verdediger Perr Schuurs en de middenvelder Jurgen Ekkelenkamp.

Op de bank zitten ook twee spelers die afgelopen seizoen nog bij RKC Waalwijk speelden: de verdediger Jelle van den Boomen en de aanvaller Sosa. Beide spelers hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van RKC Waalwijk vorig seizoen.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen Ajax en RKC Waalwijk. Met deze verrassende keuzes van trainer Erik ten Hag is het afwachten hoe het team van Ajax zich gaat presenteren.