Boyan Slat over tien jaar The Ocean Cleanup: 'Mooi als we overbodig zijn geworden'

Boyan Slat over tien jaar The Ocean Cleanup: ‘Mooi als we overbodig zijn geworden’

Boyan Slat is een Nederlandse ondernemer die wereldwijd bekend is geworden door zijn initiatief The Ocean Cleanup. Het doel van The Ocean Cleanup is om de oceanen te ontdoen van plastic afval. Het project is in 2013 begonnen en heeft al veel succes geboekt. Maar wat zal er over tien jaar gebeuren?

Volgens Slat zou het mooi zijn als The Ocean Cleanup over tien jaar overbodig is geworden. Hij stelt dat als het project een succes is, er geen behoefte meer zal zijn aan de diensten van The Ocean Cleanup. De oceaan zou dan schoon zijn en er zou geen plastic afval meer in de oceanen aanwezig zijn.

Om dit te bereiken moet er echter nog veel werk worden verricht. Slat stelt dat er veel meer aandacht moet komen voor het verminderen van plastic afval. Er moeten betere manieren worden gevonden om plastic afval te verminderen, zoals het hergebruiken van plastic en het verminderen van de productie van plastic.

Het is duidelijk dat er nog veel werk te doen is voordat The Ocean Cleanup over tien jaar overbodig is geworden. Maar als we deze uitdaging aangaan, zou het resultaat een schone oceaan zijn die vrij is van plastic afval. En dat is precies wat Boyan Slat voor ogen heeft met The Ocean Cleanup.