Van Bommel na overval bij hem thuis: 'Ben gelijk doorgegaan, anders sta je stil'

Van Bommel na overval bij hem thuis: ‘Ben gelijk doorgegaan, anders sta je stil’

Mark van Bommel heeft vrijdag voor het eerst gereageerd op de mislukte gewapende overval in de garage van zijn appartement. De trainer van Royal Antwerp FC probeert er niet te veel aan te denken.

“Het heeft impact. Dat is logisch”, liet Van Bommel weten op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met Charleroi van zondag. “Ik ben dinsdag en woensdag meteen verder gegaan met de trainingen. Dat moet je ook doen. Als je daarover gaat nadenken, sta je stil.”

De 45-jarige Van Bommel reed in de nacht van maandag op dinsdag met zijn auto de garage bij zijn woning in en merkte toen op dat hij werd opgewacht. De man had naar verluidt een pistool en een zaklamp in zijn hand.

De Nederlander reed in een reflex achteruit en raakte daarbij een andere auto, waardoor het alarmsignaal van die wagen afging. De verdachte besloot daarna weg te rennen.

“Het was schrikken”, vertelde Van Bommel. “Maar ik moet een compliment geven aan de politie. Die was heel snel ter plekke. Ze hebben direct actie ondernomen om de dader te pakken. Het onderzoek loopt nog.”

Van Bommel is niet de eerste bekende voetbalpersoonlijkheid die het slachtoffer is van een overval. Enkele maanden geleden kreeg Ajacied Dusan Tadic te maken met een overval en vorig jaar gebeurde hetzelfde bij voormalig PSV’er Eran Zahavi.

“Het heeft te maken met de maatschappij”, zei Van Bommel. “Die is verhard en agressiever geworden. Het wordt er niet leuker op. Ik ben zelf attent en let altijd op. Dat is nu van pas gekomen.”

Van Bommel is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van Antwerp. De club, waar onder anderen de Nederlanders Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs onder contract staan, bezet de tweede plek in de Jupiler Pro League.