Eva Crutzen wint Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol in Dramaserie ‘Bodem’

Eva Crutzen heeft afgelopen weekend de Gouden Kalf gewonnen voor Beste Hoofdrol in de dramaserie ‘Bodem’. De serie, die in 2019 werd uitgezonden op NPO 1, gaat over een groep jonge mensen die samenwonen in een buurt in Amsterdam.

Crutzen speelt de rol van Naomi, een jonge vrouw die worstelt met haar identiteit en haar plek in de wereld. Haar prestatie in de serie werd door de jury als ‘indrukwekkend’ omschreven.

De Gouden Kalf is een jaarlijkse prijs voor de beste prestaties in Nederlandse televisie- en filmproducties. Crutzen is de tweede actrice die de prijs wint voor haar rol in ‘Bodem’. In 2019 won acteur Bart Klever de prijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

Crutzen was zichtbaar verrast door de prijs. Ze bedankte haar regisseur, producenten en castleden in haar dankwoord en zei dat ze de prijs als een erkenning ziet van het harde werk dat ze heeft geleverd.

De Gouden Kalf is een prestigieuze prijs en Crutzen’s overwinning is een bevestiging van haar talent als actrice. We hopen dat we nog veel meer van haar te zien krijgen in de toekomst!