PostNL en Sandd krijgen geen vergunning voor fusie, maar terugkeer naar vorige situatie is moeilijk

PostNL en Sandd krijgen geen vergunning voor fusie, maar terugkeer naar vorige situatie is moeilijk

PostNL en Sandd hebben een poging gedaan om te fuseren, maar de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft deze fusie niet goedgekeurd. De NMa heeft bepaald dat de fusie de concurrentie op de markt voor pakketbezorging zou beperken. Hoewel de fusie niet doorgaat, is het voor PostNL en Sandd moeilijk om terug te keren naar hun vorige situatie.

PostNL en Sandd hebben al veel geïnvesteerd in de fusie. Ze hebben veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen voor de fusie, waaronder het onderhandelen over de voorwaarden. Ook hebben ze veel geld uitgegeven aan juridische en financiële adviezen. Nu de fusie niet doorgaat, zullen al deze kosten niet worden terugverdiend.

De NMa heeft ook bepaald dat PostNL en Sandd hun activiteiten moeten splitsen. Dit betekent dat PostNL en Sandd hun bedrijven moeten reorganiseren, waardoor ze hun bestaande klantenbasis kwijtraken. Ook moeten ze hun personeel herschikken, wat een grote impact heeft op hun bedrijfsvoering.

Hoewel PostNL en Sandd nu geen fusie kunnen aangaan, is het voor hen moeilijk om terug te keren naar hun vorige situatie. Ze hebben al veel geïnvesteerd in de fusie en moeten nu hun bedrijven herschikken. Het is daarom belangrijk dat PostNL en Sandd samenwerken om een oplossing te vinden die voor beide partijen voordelig is.