Russische en Belarussische atleten toegelaten tot Paralympische Spelen van 2024

De Paralympische Spelen van 2024 zullen een historisch moment zijn voor Russische en Belarussische atleten. De Internationale Paralympische Comité (IPC) heeft aangekondigd dat Russische en Belarussische atleten toegelaten zullen worden om deel te nemen aan de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Deze beslissing is een belangrijke stap voor de Paralympische beweging, omdat het de deelname van atleten uit twee landen mogelijk maakt die in het verleden niet aan de Paralympische Spelen hebben deelgenomen. Het is ook een belangrijke stap voor de atleten uit deze landen, omdat het hun de kans geeft om hun talenten te laten zien op het grootste internationale podium voor paralympische atleten.

De IPC heeft aangekondigd dat Russische en Belarussische atleten toegelaten zullen worden op basis van strikte criteria. Atleten moeten aan bepaalde vereisten voldoen, zoals het behalen van een bepaalde prestatie op een internationaal evenement, om in aanmerking te komen voor deelname.

De IPC heeft ook aangekondigd dat er een speciale commissie is ingesteld om ervoor te zorgen dat alle atleten die deelnemen aan de Paralympische Spelen van 2024 voldoen aan de vereisten en dat er geen dopinggebruik plaatsvindt.

Deze beslissing is een grote stap vooruit voor de Paralympische beweging en voor atleten uit Rusland en Wit-Rusland. Het biedt hen de kans om hun talent te laten zien op het grootste internationale podium voor paralympische atleten en om hun land te vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.