KNVB-bondsvoorzitter Just Spee stapt op om gezondheidsredenen

KNVB-bondsvoorzitter Just Spee stapt op om gezondheidsredenen

De KNVB-bondsvoorzitter Just Spee heeft aangekondigd dat hij per direct zijn functie als bondsvoorzitter neerlegt vanwege gezondheidsredenen. De KNVB heeft bevestigd dat Spee al een tijdje kampt met gezondheidsproblemen.

Just Spee is sinds 2016 de bondsvoorzitter van de KNVB. Hij was verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de bond en het uitvoeren van de beleidslijnen. Onder zijn leiding heeft de KNVB een aantal grote veranderingen doorgevoerd, waaronder de invoering van het Video Assisted Referee (VAR) systeem.

De KNVB heeft aangegeven dat er een interim-voorzitter wordt benoemd om de taken van Spee over te nemen. De KNVB heeft ook aangegeven dat er een zoektocht wordt gestart naar een nieuwe voorzitter.

Just Spee heeft in een verklaring laten weten dat hij zijn functie met pijn in het hart neerlegt, maar dat hij geen andere keuze heeft dan om zijn gezondheid op de eerste plaats te stellen. Hij heeft ook laten weten dat hij de KNVB blijft steunen en dat hij erop vertrouwt dat de bond de juiste keuzes zal maken in de toekomst.

Het is jammer dat Just Spee moet vertrekken, maar we begrijpen dat hij gezondheid voorop moet stellen. We wensen hem alle goeds toe en hopen dat hij snel weer gezond en fit is.