Oudste schoenen van Europa ontdekt in vleermuizengrot: sandalen van gras

Oudste schoenen van Europa ontdekt in vleermuizengrot: sandalen van gras

De oudste schoenen van Europa zijn onlangs ontdekt in een vleermuizengrot in het noorden van RoemeniĆ«. De sandalen, gemaakt van gras, zijn zo’n 5500 jaar oud.

De sandalen werden gevonden in de vleermuizengrot van Ciur-Izbuc, die dateert uit de Neolithicum periode. De sandalen zijn gemaakt van gevlochten gras en lijken op de moderne sandalen die we vandaag de dag dragen.

De sandalen werden gevonden samen met andere artefacten, waaronder resten van kleding, potten en bijlen. De archeologen geloven dat de grot een soort tempel was waar mensen naartoe gingen om te bidden.

Hoewel er al eerder sandalen uit de Neolithicum periode waren gevonden, zijn deze sandalen de oudste die ooit in Europa zijn ontdekt. Ze zijn ook uniek omdat ze gemaakt zijn van gras, iets wat we vandaag de dag niet meer doen.

De ontdekking is belangrijk omdat het ons meer inzicht geeft in het leven van mensen in de Neolithicum periode. Het toont aan dat mensen al heel lang geleden al sandalen droegen en dat ze creatief waren met het gebruik van materialen.

De sandalen zullen nu worden tentoongesteld in het Nationaal Museum van Roemeniƫ, waar bezoekers ze kunnen bewonderen.