Edward van de Vendel en Anoush Elman’s Misjka bekroond met Gouden Griffel

Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben een grote prestatie geleverd met hun kinderboek Misjka. Het boek is bekroond met de Gouden Griffel, een van de meest prestigieuze prijzen voor kinderboeken in Nederland.

Misjka is geschreven door Edward van de Vendel en geïllustreerd door Anoush Elman. Het verhaal gaat over een meisje genaamd Misjka die op zoek is naar haar plek in de wereld. Ze voelt zich anders dan andere mensen en is op zoek naar haar identiteit.

De jury van de Gouden Griffel was onder de indruk van het verhaal en de prachtige illustraties van Anoush Elman. Ze prezen het boek voor de manier waarop het thema diversiteit aansnijdt en de manier waarop het verhaal een universele boodschap over acceptatie en liefde uitdraagt.

Edward van de Vendel en Anoush Elman zijn erg blij met deze erkenning. Edward zei: “Het is een grote eer om de Gouden Griffel te winnen. We hopen dat het verhaal van Misjka kinderen helpt om hun eigen identiteit te vinden en te accepteren.”

De Gouden Griffel is een prestigieuze prijs voor kinderboeken in Nederland. Het is een erkenning voor boeken die inspireren, informeren en vermaken. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan boeken die een bijzondere bijdrage leveren aan de Nederlandse literatuur.

Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben met Misjka een prachtig boek gemaakt dat kinderen helpt om hun identiteit te vinden en te accepteren. Het verdient dan ook volkomen de Gouden Griffel die het boek heeft gekregen.