Roglic begint Ronde van Emilia ondanks geruchten over vertrek bij Jumbo-Visma

Primoz Roglic heeft de Ronde van Emilia begonnen, ondanks geruchten dat hij mogelijk Jumbo-Visma zou verlaten. De Sloveense kampioen heeft deze week deelgenomen aan de tweedaagse Italiaanse koers, waar hij als favoriet wordt gezien.

De geruchten over een mogelijk vertrek van Roglic bij Jumbo-Visma begonnen vorige week. Er werd gezegd dat hij mogelijk naar een ander team zou gaan, maar de Sloveen heeft deze geruchten ontkend. Hij zei dat hij blij is bij Jumbo-Visma en dat hij er geen plannen heeft om te vertrekken.

Roglic heeft de Ronde van Emilia begonnen met een sterke prestatie. Hij won de proloog en staat momenteel op de eerste plaats in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van twee seconden op zijn dichtstbijzijnde concurrent, de Italiaanse renner Gianni Moscon.

De Sloveense kampioen is een van de beste klimmers in het peloton en hij zal waarschijnlijk proberen om zijn voorsprong uit te bouwen in de komende dagen. Als hij de koers wint, zal het zijn tweede overwinning van het seizoen zijn.

Hoewel er nog steeds geruchten zijn over een mogelijk vertrek van Roglic bij Jumbo-Visma, lijkt het erop dat hij voorlopig geen plannen heeft om te vertrekken. Hij lijkt vastbesloten om zijn carrière bij Jumbo-Visma voort te zetten en de Ronde van Emilia is een goede kans voor hem om zijn waarde voor het team te bewijzen.