Engelse Robin Hood-boom van eeuwenoude leeftijd opzettelijk in tweeën gezaagd

Engelse Robin Hood-boom van eeuwenoude leeftijd opzettelijk in tweeën gezaagd

De Engelse Robin Hood-boom, die al meer dan 500 jaar oud is, is opzettelijk in tweeën gezaagd. Deze bijzondere boom stond in het Sherwood Forest in Nottinghamshire, Engeland. Het is een van de meest iconische bomen in de wereld en heeft een lange geschiedenis.

De Robin Hood-boom is een van de oudste bomen in Engeland en staat al meer dan 500 jaar. Het is een eik die door vele generaties is bezocht en waar veel legendes over zijn verteld. De boom stond bekend als de “Major Oak” en was een favoriete schuilplaats van Robin Hood en zijn bende.

Helaas is deze bijzondere boom opzettelijk in tweeën gezaagd. Er wordt vermoed dat iemand het heeft gedaan om de houten stammen te verkopen. De politie heeft een onderzoek gestart, maar er is nog geen verdachte gearresteerd.

De lokale bevolking is erg ontdaan over wat er is gebeurd. De Robin Hood-boom was een symbool van hun lokale cultuur en geschiedenis. Er wordt nu geld ingezameld om de boom te herstellen. Er wordt ook geld ingezameld om de dader te vinden en te vervolgen.

Het verlies van deze bijzondere boom is een enorm verlies voor de lokale bevolking, maar ook voor de rest van de wereld. We moeten ervoor zorgen dat dit soort incidenten niet nogmaals gebeuren, zodat we kunnen genieten van deze bijzondere bomen voor vele generaties nog.