AZ verliest koppositie aan PSV na misstap van Pavlidis ondanks recordgoal

AZ heeft de koppositie in de Eredivisie verloren aan PSV na een misstap van hun speler Oussama Idrissi. De Alkmaarders stonden op de eerste plaats met een recordgoal van 28 punten, maar verloren deze positie na een rode kaart voor Idrissi in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

De wedstrijd begon goed voor AZ, die al na twee minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Myron Boadu. Maar de wedstrijd kantelde in de tweede helft toen Idrissi een rode kaart kreeg na een overtreding op Utrecht-speler Willem Janssen. AZ moest verder met tien man en kon de voorsprong niet vasthouden. Uiteindelijk verloren ze met 2-1.

De nederlaag was een harde klap voor AZ, die nu tweede staat met 27 punten. PSV is nu koploper met 28 punten. Het is een teleurstellende ontwikkeling voor AZ, die zo dicht bij de titel stonden.

De misstap van Idrissi heeft AZ dus duur te staan gekomen. Hoewel hij zijn excuses heeft aangeboden voor zijn actie, is het niet genoeg om de schade te herstellen. AZ moet nu hopen dat ze hun tweede plaats kunnen behouden en dat PSV een misstap maakt, zodat ze de koppositie terug kunnen pakken.