Michael Gambon, acteur uit Harry Potter, overleden op 82-jarige leeftijd

Met grote droefheid hebben we vernomen dat de beroemde acteur Michael Gambon, bekend van zijn rol als Albus Dumbledore in de Harry Potter-films, op 82-jarige leeftijd is overleden.

Gambon werd geboren in Dublin, Ierland, en begon zijn carrière als acteur op het toneel. Hij werd wereldwijd bekend door zijn rol als Albus Dumbledore in de Harry Potter-films, waar hij de rol van de tovenaar vervulde die Harry Potter begeleidde in zijn avonturen.

Gambon had een lange carrière als acteur, waarin hij vele prijzen won. Hij won onder andere een BAFTA-award voor zijn rol in The Singing Detective, en een Emmy voor zijn rol in The Lost Prince. Hij was ook te zien in vele andere films en tv-series, waaronder The King’s Speech, Gosford Park en Little Dorrit.

Gambon was ook een bekend theateracteur, met rollen in vele bekende stukken, waaronder Macbeth, Othello en King Lear. Hij speelde ook in vele producties van de Royal National Theatre.

Michael Gambon was een grote naam in de film- en theaterwereld, en zal door velen worden gemist. We bieden zijn familie en vrienden onze oprechte condoleances aan.