Lee Ryan, Zanger van Blue, Krijgt Voorwaardelijke Celstraf voor Mishandelen van Stewardess

Lee Ryan, de zanger van de Britse boyband Blue, is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf voor het mishandelen van een stewardess. De zanger werd gearresteerd na een incident dat plaatsvond op een vlucht van Londen naar Los Angeles in juli 2019.

Volgens de rechter had Ryan een stewardess geslagen en geschopt, waarna hij zich verzette tegen twee politieagenten die hem wilden arresteren. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk is.

De rechter zei dat Ryan “een gevaar voor het publiek” was en dat hij “een grote schande” had gebracht voor de luchtvaartindustrie. Hij voegde eraan toe dat Ryan “zijn verontschuldigingen had aangeboden en had beloofd dat hij zich in de toekomst zou gedragen”.

Ryan heeft toegegeven schuldig te zijn aan het mishandelen van een stewardess en heeft ook excuses aangeboden. Hij heeft verklaard dat hij “diep berouwvol” is over wat er is gebeurd en dat hij “zijn leven wil veranderen”.

Het incident is niet de eerste keer dat Ryan in moeilijkheden is geraakt. In 2018 werd hij gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook werd hij in 2017 veroordeeld voor het rijden onder invloed van drugs.

Hoewel de rechter Ryan een tweede kans heeft gegeven, moet hij zich wel houden aan de voorwaarden van zijn voorwaardelijke straf. Als hij deze niet naleeft, kan hij worden veroordeeld tot een langere gevangenisstraf.