Canadese premier Trudeau biedt verontschuldigingen aan voor uitnodiging van SS'er in parlement

Canadese premier Trudeau biedt verontschuldigingen aan voor uitnodiging van SS’er in parlement

De Canadese premier Justin Trudeau heeft verontschuldigingen aangeboden voor de uitnodiging van een voormalige SS-er in het Canadese parlement. De uitnodiging werd gedaan door de kantoor van de premier, waardoor het een schandaal veroorzaakte.

De Canadese premier heeft toegegeven dat het een vergissing was om de voormalige SS-er, Jakiw Palij, uit te nodigen voor een ceremonie in het parlement. Palij, die nu 95 jaar oud is, was een lid van de SS tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij werd in 2003 uit de Verenigde Staten gezet nadat hij had toegegeven dat hij een lid was van de SS.

De premier heeft verontschuldigingen aangeboden voor de uitnodiging en heeft gezegd dat het een vergissing was. Hij zei ook dat hij begrijpt dat de uitnodiging veel mensen diep heeft geraakt.

Het incident heeft veel kritiek opgeleverd vanuit Canada en de rest van de wereld. Veel mensen vonden dat de uitnodiging onaanvaardbaar was en dat het een belediging was voor de slachtoffers van de Holocaust.

De Canadese premier heeft gezegd dat hij er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat dit soort incidenten nooit meer voorkomen. Hij heeft ook gezegd dat hij zal blijven streven naar een samenleving waarin iedereen gelijk wordt behandeld, ongeacht hun achtergrond.

Het incident toont aan hoe belangrijk het is om onze geschiedenis te respecteren en te erkennen. Het is belangrijk om te beseffen dat we leren van onze fouten en dat we moeten streven naar een betere toekomst waarin iedereen gelijk wordt behandeld.