Feyenoord verovert tweede Klassiekerzege: 'We wilden hier wéér winnen'

Feyenoord verovert tweede Klassiekerzege: ‘We wilden hier wéér winnen’

Feyenoord heeft zondagmiddag de tweede Klassiekerzege van het seizoen behaald. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van Ajax, waardoor de ploeg van trainer Dick Advocaat de tweede plaats in de Eredivisie heeft veroverd.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al in de tweede minuut een penalty. Steven Berghuis schoot de bal hard en laag in de linkerhoek, waardoor Feyenoord op voorsprong kwam.

In de tweede helft kreeg Ajax meer grip op het spel en kwam de ploeg van Erik ten Hag terug in de wedstrijd. Na een mooie aanval was het Dusan Tadic die de gelijkmaker scoorde.

Feyenoord gaf echter niet op en bleef aanvallen. Na een mooie actie van Luis Sinisterra was het uiteindelijk Jens Toornstra die de winnende treffer scoorde.

Na afloop van de wedstrijd was er veel vreugde bij de spelers van Feyenoord. “We wilden hier wééér winnen”, aldus Toornstra. “We hebben laten zien dat we een goede ploeg zijn en dat we onszelf kunnen belonen met een mooie overwinning.”

Met deze overwinning heeft Feyenoord de tweede plaats in de Eredivisie veroverd. De Rotterdammers staan nu op gelijke hoogte met Ajax, maar hebben een beter doelsaldo.

De volgende wedstrijd van Feyenoord is op zondag 15 maart tegen FC Utrecht. De Rotterdammers hopen hun goede vorm door te zetten en ook deze wedstrijd te winnen.