Henri Lenferink wordt tijdelijk benoemd als Gelderse commissaris van de Koning na opstappen van voorganger

Henri Lenferink wordt tijdelijk benoemd als Gelderse commissaris van de Koning na opstappen van voorganger

Henri Lenferink wordt tijdelijk benoemd als Gelderse commissaris van de Koning. Dit is na het opstappen van de voorganger, Ank Bijleveld-Schouten. De benoeming van Lenferink is een tijdelijke oplossing totdat er een definitieve opvolger is gevonden.

Lenferink is al eerder actief geweest in de politiek. Hij was onder andere minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte I. Daarnaast was hij ook lid van de Tweede Kamer voor het CDA.

De benoeming van Lenferink werd bekend gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er zal een zoektocht gestart worden naar een definitieve opvolger voor Bijleveld-Schouten.

Lenferink is blij met de benoeming en zegt dat hij zich inzet om de provincie Gelderland te dienen. Hij zal de taken van Bijleveld-Schouten waarnemen totdat er een definitieve opvolger is gevonden.

De benoeming van Lenferink als tijdelijk commissaris van de Koning is goed nieuws voor Gelderland. Hij is een ervaren politicus en heeft veel kennis en ervaring die hij kan inzetten voor de provincie. Het is nu afwachten wie de definitieve opvolger wordt van Bijleveld-Schouten.