Waarom het Openbaar Ministerie twee jaar nodig had voor het vervolgen van Marco Borsato

Waarom het Openbaar Ministerie twee jaar nodig had voor het vervolgen van Marco Borsato

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar nodig gehad om de zaak tegen Marco Borsato te vervolgen. De zanger is verdacht van belastingontduiking en heeft een boete van meer dan €1 miljoen moeten betalen. Maar waarom heeft het OM zo lang geduurd om de zaak te vervolgen?

Volgens het OM was er een lange periode van onderzoek en verzameling van bewijsmateriaal nodig om de zaak tegen Marco Borsato te vervolgen. Deze procedure duurde twee jaar, waardoor de zaak pas in 2019 kon worden afgerond.

Het onderzoek naar Marco Borsato was complex, omdat er veel verschillende partijen bij betrokken waren. Er was onderzoek nodig naar de financiële transacties van Marco Borsato, maar ook naar de bedrijven waar hij mee samenwerkte. Daarnaast moesten er getuigenverklaringen worden verzameld en moest er rekening worden gehouden met de privacy van de betrokken personen.

Het OM moest ook rekening houden met de internationale wetgeving. De zanger had namelijk transacties gedaan met bedrijven in andere landen, waardoor er extra tijd nodig was om alle documenten te verzamelen.

Het is duidelijk dat het Openbaar Ministerie twee jaar nodig had om de zaak tegen Marco Borsato te vervolgen. Het onderzoek was complex en er moest rekening worden gehouden met verschillende wetten en regels. Uiteindelijk heeft het OM de zaak afgerond en heeft Marco Borsato een boete van meer dan €1 miljoen moeten betalen.