Staphorst houdt dit jaar geen Sinterklaasintocht

Staphorst houdt dit jaar geen Sinterklaasintocht

Staphorst, een kleine plaats in de provincie Overijssel, heeft dit jaar helaas geen Sinterklaasintocht. De gemeente heeft deze beslissing genomen vanwege de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De Sinterklaasintocht is een van de meest populaire evenementen in Staphorst. Het evenement trekt jaarlijks veel bezoekers uit de regio en ver daarbuiten. De gemeente had gehoopt dat het evenement dit jaar gewoon door kon gaan, maar uiteindelijk heeft ze besloten dat het niet verantwoord is om het evenement door te laten gaan.

De gemeente heeft aangekondigd dat er wel een alternatief evenement zal worden georganiseerd. Er zal een speciale Sinterklaas-drive-in worden georganiseerd, waar bezoekers Sinterklaas kunnen ontmoeten vanuit hun auto. Ook zal er een speciale Sinterklaas-website worden gemaakt waar bezoekers een virtuele Sinterklaasintocht kunnen maken.

Hoewel de gemeente Staphorst teleurgesteld is dat er geen Sinterklaasintocht kan plaatsvinden, hopen ze dat de mensen toch een leuke tijd zullen hebben met het alternatieve evenement. Ze hopen dat de mensen de kans zullen krijgen om Sinterklaas op een veilige manier te ontmoeten en dat ze een leuke tijd zullen hebben met hun familie en vrienden.