Onderzoekers bevestigen dat de in Polen neergestorte raket afkomstig is uit Oekraïne

Onderzoekers bevestigen dat de in Polen neergestorte raket afkomstig is uit Oekraïne

Afgelopen week hebben onderzoekers bevestigd dat de raket die vorige week in Polen neerstortte, afkomstig is uit Oekraïne. De raket was een oude sovjet-variant die in de jaren 80 werd gebruikt door het leger van de Sovjet-Unie.

De raket stortte neer in een bosgebied in het noorden van Polen, waar hij een enorme krater veroorzaakte. Er waren geen gewonden of slachtoffers, maar de lokale bevolking was erg geschrokken van het incident.

De Poolse autoriteiten hebben meteen een onderzoek ingesteld om te achterhalen waar de raket vandaan kwam. Uit het onderzoek bleek dat de raket afkomstig was uit Oekraïne. Volgens de Poolse autoriteiten was de raket waarschijnlijk afgevuurd vanuit een militair oefenterrein in Oekraïne.

De Poolse autoriteiten hebben contact opgenomen met hun Oekraïense collega’s om meer informatie te verkrijgen over de herkomst van de raket. Ook zijn er contacten gelegd met de Sovjet-Unie om te onderzoeken of de raket nog steeds in hun arsenaal aanwezig was.

Hoewel er nog veel vragen onbeantwoord zijn, is het duidelijk dat de Poolse autoriteiten de situatie serieus nemen. Ze blijven onderzoek doen om meer informatie te verkrijgen over de herkomst van de raket en zullen passende maatregelen treffen om te voorkomen dat er in de toekomst nog meer incidenten plaatsvinden.