Hamilton (37) denkt nog niet aan stoppen: 'Wil nieuw meerjarig contract'

Hamilton (37) denkt nog niet aan stoppen: ‘Wil nieuw meerjarig contract’

Lewis Hamilton staat op het punt om een nieuwe verbintenis met Mercedes te tekenen. De zevenvoudig wereldkampioen wil langer actief blijven in de Formule 1, ook omdat er volgens hem nog veel aan diversiteit binnen de sport moet worden gedaan.

“Ik denk dat het een meerjarig contract wordt”, liet Hamilton donderdag in Mexico weten, waar hij zondag zijn 308e Grand Prix rijdt. Stoppen ziet de 37-jarige Engelsman nog niet zitten, ook niet als zijn huidige contract na 2023 afloopt.

“Het idee van met pensioen gaan hangt altijd om me heen, maar ik vind dat idee maar niets. En ik heb ook niet het gevoel dat ik erbij in de buurt kom.”

Hamilton ontpopte zich de laatste jaren als voorvechter van diversiteit in de Formule 1 en autosport, met verschillende initiatieven om dat te bewerkstelligen. Dat werk is zeker niet voltooid, benadrukte hij.

“We hebben als team nog veel werk te doen. We hebben als sport ook nog veel werk te verrichten. En daar wil ik onderdeel van zijn, ik ben een bondgenoot van de sport.”

Er is volgens Hamilton veel te doen op en naast de baan. “Als we het hebben over diversiteit: er moeten echt veel meer vrouwen de Formule 1 in komen. Dan heb ik het niet alleen over vrouwelijke coureurs. We moeten uitzoeken wat de barrières voor vrouwen zijn, zeker als het gaat om engineers en monteurs. Dus we moeten vrouwen een platform geven en kansen bieden. Daar moeten we mee aan de slag.”

Hamilton lanceerde eerder deze week zijn eigen productiebedrijf voor films en televisieseries. Daarnaast is hij tegenwoordig mede-eigenaar van NFL-club Denver Broncos.

Op de baan gaat het dit seizoen minder. Na een lange reeks dominante jaren, moet de Mercedes-kopman in 2022 zijn eerste zege nog boeken. Dat is voor hem dan ook een van de hoofdredenen om langer door te gaan. “We moeten ook nog veel races winnen.”