David McCallum, NCIS-acteur, overleden op 90-jarige leeftijd

David McCallum, NCIS-acteur, overleden op 90-jarige leeftijd

David McCallum, bekend van zijn rol als Dr. Donald ‘Ducky’ Mallard in de populaire televisieserie NCIS, is op 90-jarige leeftijd overleden. McCallum was een Britse acteur die al meer dan zes decennia in de entertainmentindustrie actief was.

McCallum begon zijn carrière als kindster in de jaren ’40. Hij speelde in verschillende films en televisieseries, waaronder The Man from U.N.C.L.E., waar hij de rol van Illya Kuryakin speelde. In 2003 begon hij met het spelen van Dr. Donald ‘Ducky’ Mallard in NCIS, een rol die hij tot aan zijn dood heeft gespeeld.

McCallum was een veelgeprezen acteur die veel lof kreeg voor zijn prestaties in NCIS. Hij werd genomineerd voor twee Emmy Awards en twee Screen Actors Guild Awards voor zijn rol in de serie. Hij was ook een veelgevraagd gastspreker op verschillende evenementen en conferenties over televisie en film.

McCallum was een gewaardeerd lid van de NCIS-familie. Zijn collega’s uitten hun verdriet na het horen van het nieuws van zijn dood. Mark Harmon, die de hoofdrol speelt in NCIS, zei: “David was een geweldige collega en een goede vriend. We zullen hem allemaal missen.”

McCallum was getrouwd met de actrice Katherine Carpenter sinds 1954. Samen hadden ze twee kinderen, Peter en Sophie. McCallum’s familie heeft bevestigd dat hij is overleden aan natuurlijke oorzaken.

David McCallum was een geweldige acteur die veel invloed had op de entertainmentindustrie. Zijn rol als Dr. Donald ‘Ducky’ Mallard in NCIS zal altijd worden herinnerd als een van de meest iconische rollen in de televisiegeschiedenis. Hij zal gemist worden door zijn familie, vrienden en fans over de hele wereld.